Restorane „Pas Jurgą ir Paulių“

25.40€

Puslapiai: 320
Leidykla: Aukso pieva
Išleista: 2020 m.
Viršelis: minkštas
ISBN kodas: 9786098105544
Produkto kodas: 9786098105544 Kategorijos: , Žyma:

Produkto aprašymas

Paulius Jurkevičius – politikos, gastronomijos temų apžvalgininkas, žurnalistas, knygų autorius, Italijos užsienio žurnalistų asociacijos „Associazione della Stampa Estera in Italia“ narys. Buvo dienraščio „Lietuvos rytas“ korespondentas Romoje ir Vatikane. Jo apžvalgos publikuojamos žurnaluose „Verslo klasė“, „Veidas“, žinių portaluose www.15min.lt, www.delfi.lt ir kitur.

Jurga Jurkevičienė – ilgametė aukštosios mados apžvalgininkė, žurnalistė, knygų autorė, publikavusi gausybę straipsnių Lietuvos ir Italijos spaudoje, naujienų portaluose. Ji − nepakeičiama Romos ir Milano mados savaičių ambasadorė, su kuria mielai bičiuliaujasi tokie stiliaus „dievai“, kaip Giorgio Armani, Donatella Versace, Domenico Dolce bei Stefano Gabbana.

Kone du dešimtmečius praleidę Italijoje, J. ir P. Jurkevičiai įkūrė restoraną „Pas Jurgą ir Paulių“. Jau penkerius metus restoranas veikia Romoje, o bene dešimtmetį skaičiuoja jų išvažiuojamosios vakarienės į Lietuvą ir kitas pasaulio šalis.

Kas turėjo atsitikti, kad neilgai trukus vakarienių restorane „Pas Jurgą ir Paulių“ imtų prašyti ne tik mūsų draugai italai, bet ir keliautojai, atvykę į Romą iš Lietuvos, JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos? Kad gandas iš lūpų į lūpas netruktų pasklisti? Kad lietuvės rastų būdą, kaip perauklėti gastronomija nesidominčius šeimos vyrus, į savotišką intelekto kelionę − tarsi į grand tour − imtų siųsti savo atžalas, tėvus? Kad nustūmę į šalį kitus prioritetus staiga imtų mokytis tyro alyvuogių aliejaus, pastos, rizoto, vyno, kavos kokybės paslapčių, ragauti, derinti, klausti, nesutikti, diskutuoti?..

Restorane „Pas Jurgą ir Paulių“ jūs atsidursite prie stalo ne tik pavalgyti, bet ir būsite gastrokonkurso teisėjai! Ragausite ir vertinsite mūsų meistriškumą čia ir dabar − atvirai, be baimės, pasitikėdami tik savo pačių išlavintu skoniu, rimtai argumentuodami.

Knygoje rasite ir receptų, ir daug informacijos apie maistą. Rasite ir tai, ko nėra nė vienoje receptų knygoje, − gastronomijos terminų žodynėlį italų kalba. Suprasite, kaip derinti patiekalus su alyvuogių aliejumi.

Mes patys suteikėme savo restoranui sparnus. Tikrąja žodžio prasme. Restoranas „Pas Jurgą ir Paulių“ pakeitė kryptį ir iš Romos ėmė skristi į įvairiausius Lietuvos miestus, juose įsikūrusius restoranus. Lietuvoje surengėme daugiau kaip 100 edukacinių vakarų.

Kviečiame į nepaprastą skonio kelionę!